Store finder
ÇELİK PROFİL NE DEMEK?

Çelik profiller birçok geometrik farklı şekillerde üretilen ürünler olurken en yaygın olarak dikdörtgen, kare ya da yuvarlak modeller olmaktadır. Birbirinden farklı şekillere sahip olan bu çelik profillerin üretimi esnasında projelere göre birçok değişkenliklerde bulunmaktadır. Çelik yapılar için özel olarak üretilen birbirinden farklı çelik profil ebatları, boyutları ve ağırlıkları da her zaman özelleştirilebilir ve değişkenlik gösterebilir.

 

Birçok ölçüm, katılık veya uygulamaya göre üretim noktasında da her açıdan değişkenlik gösteren çelik profiller, günümüzde en yaygın şekilde üretimi sağlanan ürünlerdir. Çelik yapı alanlarda yoğun kullanımlara sahip olmasıyla beraber adından da tahmin edilebilir olduğu gibi özelliğine sahiptir. Hem olması hem de dayanıklılığı yüksek olmasıyla beraber bilinen çelik profil, günümüz teknolojisiyle beraber oldukça yüksek dayanıklılığa sahip, şekil itibariyle de özelleştirilerek istenen ebatlarda ve ölçülerde üretime uygun olan ürünlerdir.

 

Çelik Profil Özellikleri

Birçok açıdan ihtiyaçlara en uygun şekilde üretimi sağlanan çelik profiller, temizlenmesi kolay olduğu gibi basit bir yıkama ile de temizlenebilir ürünlerdir. Parlaklığıyla beraber uzun ömürlü kullanıma sahip ve her zaman parlak, bükülme ya da ezilme gibi güçlü durumlara karşı dayanıklıdır.

 

Dayanıklılığı sayesinde her daim tercihi yapılan bu çelik profiller, paslanmaya karşı özel olarak koruma niteliğindedir. Bu sayede birbirinden farklı alanlarda da yaygın kullanımı bulunmaktadır.

 

Çelik Profil Kullanım Alanları

Birbirinden farklı alanlarda, çelik yapı içeriği olan her alanda çelik profillere rastlamak mümkündür. Genel olarak çelik boru ile karıştırılsa da çelik boru ile arasındaki fark çelik profillerin birçok ebatlarda oluşturulmasıdır. Çelik boru sadece yuvarlaktır, çelik profil ise çelik yapı projelerine göre kare ya da dikdörtgen ebatlarda da üretilebilir.

 

Kullanım alanlarına göre birbirinden farklı tesisat imalatında, su tesisatlarında ya da mekanik alanlarda kullanılır. Bununla beraber sıkıştırma elemanı olarak kullanılan ve rulman sanayi içerisinde de yoğun bir şekilde istenen ürünler arasında yer alır.

 

Çelik Profil Fiyatları Ne Kadar?

Öncelikli olarak her projeye özel şekilde üretimi sağlanan çelik profil tanımı tek kalıp içerisinde yapabilmek mümkün değildir. Bu nedenle çelik profil ne demek diye merak edildiğinde de şekil ve ebata göre değişkenlik gösteren nitelik taşır. Buna bağlı çelik profil fiyatları da her projeye uygun şekilde değişmektedir. Burada ağırlık, ebat, boyut ve şekiller tamamen fiyatları etkileyen faktörlerdir.